top of page

MYTHE EN REALITEIT VAN GLYCOLZUURDoor Danne Montague-King

Vele jaren geleden, op een chemische conventie, spotte een groep van mijn collega's met mijn gebruik van glutaminezuur in het onderzoek naar enzymtherapie van de huid. Ze hielden vol dat het geen enkele waarde kon hebben omdat het een ingrediënt is dat is afgeleid van het niet-essentiële aminozuur glutamine, aangezien ons lichaam het van nature aanmaakt.Recente ontdekkingen rondom Glutamine, een aminozuur, hebben het echter in verband gebracht met de belangrijkste functies van de vitale organen en het systeem van het lichaam. Dit omvat het genezen van maag- en darmstoornissen, leverstoringen en het versterken van spieren. Onvoldoende Glutamine is verantwoordelijk voor het verspillen van gezichts- en lichaamsspieren en voor de zwakte die gepaard gaat met koorts of andere stressvolle ziekten.


Een soortgelijke ontdekking werd meer dan tweehonderd jaar geleden gedaan. Citroenen en limoenen bleken scheurbuik te voorkomen bij zeelieden die ze aten op lange reizen. Matrozen die dat niet deden, leden aan rachitis, huidatrofie en haaruitval. Velen verlieten de thuishaven als jonge mannen en kwamen thuis terwijl ze er ouder uitzagen dan hun jaren.


Het aanvullend gebruik van glutamine kan net zo belangrijk zijn voor mensen die herstellen van een ziekte of stress gerelateerd aan veroudering als citroenen en limoenen waren voor zeelieden die scheurbuik wilden voorkomen.

Ik heb veel geschreven over het belang van crèmes die eiwitten transdermaal afgeven aan de huid tijdens behandelingen. Eiwitten bestaande uit aminozuren fungeren als de bouwstenen van de huid (en het lichaam). Ze worden ook aangestuurd door alle lichaamsenzymen en veel belangrijke hormonen die bekend staan als peptiden. Eiwitten leveren energie voor de huid en weefselherstel. In het menselijk lichaam worden twintig belangrijke aminozuren gebruikt om eiwitten te maken. Van deze groep van twintig aminozuren worden er negen beschouwd als essentieel en elf als niet-essentieel.


Met essentieel bedoelen we dat het lichaam het aminozuur niet zelf kan aanmaken, het aminozuur moet worden geleverd door een externe bron (zoals een Transdermale crème). Met niet-essentieel bedoelen we dat het aminozuur in voldoende hoeveelheden kan worden aangemaakt door de weefsels van het lichaam zelf.


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page